Chilli con carne

14. únor 2016 | 15.51 |
blog › 
Chilli con carne

Ingredience:
- 1 kg hovězího mletého masa
- 1 konzerva slané nakládané kukuřice
- 1 konzerva nakládaných červených fazolí
- 1 středně velká cibule
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1 chilli papričky/chilli pasta (já používám pastu)
- sůl
- pepř
- trošku oleje
- 3 stroužky česneku

Postup:
Ve velké pánvi typu wok/hrnci si necháme zpěnit cibuli, kterou jsme předem nakrájeli na kostičky a poté přidáme hovězí mleté maso, které necháme prvně orestovat na silnějším plameni, aby se zatáhlo. Poté přidáme předloupané rajčata, okapanou cibuli a fazole. Dále přidáme rozdrcený česnek, osolíme, opepříme a přidáme chilli. Já dochucovala chilli pastou a dávala jsem pro začátek cca 2,5 lžičky. Vše důkladně promícháme a necháme dusit na mírném plameni cca 35 - 40 minut a v případš potřeby podlíváme vodou. Poté už nás čeká jen fáze dochucování, protože solení a přidávání chilli je dost individuální a každý především to chilli cítí jinak.
Po dochucení podáváme s chlebem, s uvařenou rýží nebo také můžeme touto masovou směsí naplnit tortilly
Zdroj: http://damn-girl.pise.cz/723-chilli-con-carne.html

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář